Veturat me teknologji të lartë të sigurisë janë akoma keq në mos shkeljen e njerëzve

Për vite me radhë, prodhuesit e automjeteve kanë mbushur makinat e tyre me teknologji të përparuar me premtimin se të gjithë këta sensorë dhe softuer do të bëjnë për një përvojë më pak vdekjeprurëse të vozitjes.

Hulumtimet e reja sugjerojnë që teknologjia e re nuk po bën sa duhet për t’i mbajtur këmbësorët të sigurt, shkruan The Verge.

Shoqata Amerikane e Automjeteve (AAA) kreu një seri provash duke përdorur automjete me frenim automatik të emergjences dhe sinjalizime për zbulimin e këmbësorëve në një shteg të mbyllur me këmbësorë kukulla.

Dhe ajo që ata gjetën ishte jashtëzakonisht shqetësuese. Automjetet goditën këmbësorët e guximshëm që po kalonin rrugën në 60 përqind të kohës – dhe kjo ishte në orët e ditës me shpejtësi 20 mph.

Studiuesit pastaj shkëmbyen kukullat e rritur me një version të madhësisë së fëmijëve, dhe rezultatet u përkeqësuan shumë më keq: përplasjet ndodhën në 89 përqind të kohës. Testimi gjatë natës ose me shpejtësi më të mëdha gjithashtu dha një numër shqetësues të përplasjeve.

Katër automjete të vitit 2019 model u përdorën në testimin e AAA-së: Chevy Malibu, Honda Accord, Tesla Model 3 dhe Toyota Camry. Disa automjete ishin pajisur me sensorë dhe kamera për të kapur informacione në lidhje me dinamikën e automjeteve, të dhënat e pozicionit dhe njoftimet vizuale nga sistemet e zbulimit.

Ky hulumtim i ri vjen në një kohë kur vdekjet e këmbësorëve po rriten me një normë shqetësuese. Sipas Shoqatës së Sigurisë së Autostradave, 6.227 këmbësorë u vranë në rrugët e SH.B.A.-së në vitin 2018, numri më i lartë në gati tre dekada. Ekziston një numër i faktorëve kontribues, duke përfshirë infrastrukturën e rrezikshme, sjelljet e pasigurta të drejtimit dhe nevoja e pashërueshme e konsumatorit amerikan të automjeteve për kamionë më të mëdhenj dhe SUV.