Kitty Hawk zbuloi fluturaken e tretë elektrike

Kitty Hawk, fillimi i fluturimit elektrik i mbështetur nga bashkë-themeluesi i Google, Larry Page, zbuloi avionin e tretë të enjten.

Heaviside, është aeroplani i tretë i kompanisë Kitty Hawk me të cilin duket se fluturimet e tilla në të ardhmen janë shumë afër.

Fluturakja është afërsisht 100 herë më e qetë se një helikopter dhe mund të udhëtojë 55 milje për rreth 15 minuta. Kitty Hawk është nëna e specifikimeve teknike rreth baterisë dhe fuqisë së avionit, shkruan The Verge.

Fluturakja portokalli e zi ka tetë rotorë për të ndihmuar në aftësitë e ngritjes dhe uljes vertikale të tij. Mungesa e zhurmës gjatë fluturimit është një tjetër gjë që Kitty Hawk është duke theksuar në lidhje me avionët e saj të ri.

Ideja është që në vend që të shërbeheni me taksi ajror urban me helikopterë të zhurmshëm (që Uber po përpiqet të bëjë me shërbimin e tij të nisur së fundmi Manhattan-to-JFK Airport), pse të mos përdorni avionët elektrikë të qetë të Kitty Hawk?

Në një video të postuar në faqen e saj, Kitty Hawk vë në dukje se një helikopter që rri pezull në 1.500 metra bënë zhurmë rreth 80 decibelë, ndërsa Heaviside nxjerr vetëm 38 dBA.