Kapet hakeri që punonte nga bunkeri gjerman

Ilustrim

Zyrtarët gjermanë kanë mbyllur një shërbim kriminal të internetit që po funksiononte nga një ish-bunker i NATO-s.

Hetuesit gjermanë zbuluan një burrë holandez, i cili bleu bunkerin, me qendër në Gjermaninë perëndimore, në vitin 2013, sipas një raporti nga The Associated Press.

Burri dyshohet se e kishte shndërruar bunkerin në një shërbim të ashtuquajtur “antiplumb” të internetit, i cili më herët është përdorur paligjshëm në shitje të barërave të këqija, droga sintetike dhe mjete të hakimit. Hetuesit gjithashtu theksojnë se burri ndërlidhet me hakimin e bankës gjermane, Deutsche Telekom.

AP raporton se shtatë persona u arrestuan në një restorant afër Frankfurtit në lidhje me hetimin, i cili gjithashtu përfshinte bastisje që shtriheshin nëpër Holandë, Poloni dhe Luksemburg.

Gjashtë persona të tjerë janë nën hetim, sipas raportit, dhe autoritetet besojnë se të gjithë ata janë pjesë e krimit që lidhen me shpërndarjen e drogës dhe falsifikimin e parave.

Shërbimet anti-plumb (bulletproof hosting servile), si ai që pretendohet se ka dal nga bunkeri, kujdeset për kriminelët që duan të transferojnë punën e fshehjes së veprimtarisë së tyre digjitale.

Puna mund të jetë fitimprurëse: në vitin 2013, prokurorët thanë se një ofrues po ekzekutonte më shumë se 130 server, në disa raste duke ngarkuar më shumë se 1.000 euro në muaj.

Sidoqoftë, drejtimi i një shërbimi nga një ish-bunker i NATO-s, duket të jetë një përshkallëzim në siguri. Prokurorët i shpallën bastisjet “një sukses të madh”, sipas AP.