Vendet më të shëndetshme në botë, ja ku radhitemi ne

Spanja është kurorëzuar si vendi më i shëndetshëm në botë në një tabelë të re botërore.Indeksi i shteteve më të shëndetshme nga ‘The Bloomberg’, i cili rendit 169 vende, radhiti Spanjën si vendin e parë, duke kaluar Italinë, transmeton lajmi.net.Ekspertët sugjerojnë se dieta mesdhetare, e cila njihet si pozitive për zemrën dhe qarkullimin, mund të ketë një rol të madh në shëndetin e mirë të spanjollëve.

Pritshmërisë e jetës së vendeve, normat e pirjes së duhanit dhe obeziteti janë marrë parasysh nga renditja, si dhe qasja në ujë të pastër.Ndërkaq, Shqipëria ka lëvizur nga vendi i 50-të në të 43-tin.