“Ka ardhë koha që ne shqiptarët e besimit islam në Kosovë ta kuptojmë lojën”

“Ka ardhë koha që ne shqiptarët e besimit islam në Kosovë ta kuptojmë lojën, që po bëhet me ne: një palë e nxitë “Islamin politik”, pala tjetër dënon me burg. Një palë thotë po e ndërtojmë xhaminë në Prishtinë, pala tjetër e pengon. Një palë thonë se e përkrahin futjen e edukimit fetar në shkolla, pala tjetër e pengon. Pra, ata luajnë në stilin “polici i mirë” dhe “polici i keq”, ku gjithmonë fiton “polici i keq.” Çka duhet të bëjmë?

1.Duhet të mos u besojmë fjalëve të askujt, po të presim veprat e secilit.

2. Të bëhet një listë reale e nevojave të besimtarëve, me theks te respektimi i lirive fetare dhe të drejtave njerezore.

3. Vetë besimtarët duhet të reformojnë institucionet e veta, duke i liruar nga uzurpizmi, klientelizmi dhe koketimi.

T’i aftësojmë që të jenë efikase në vendin ku jetojmë dhe me kohën kur jetojmë.