FOTO/Delawie ka një lajm të rëndësishëm për Kosovën

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë Greg Delawie ka thënë se ratifikimi i demarkacionit është më afër se kurrë.

Delawie ka shkruar në Twitter për këtë çështje, duke u thënë deputetëve se ka ardhur koha që t’i jepet fund ratifikimit të kësaj marrëveshjeje.

“Puna e madhe rreth kushteve të partive e ka sjell marrëveshjen për demarkacionin me Malin e Zi më afër se kurrë për t’u ratifikuar. Deputetë, është koha që t’i afroheni vijës së fundit këtë javë”, ka shkruar Delawie.

Deri tani janë thirrur tri seanca në Kuvend për ta votuar marrëveshjen me Malin e Zi, por për shkak të mungesës së votave, seanca është shtyrë vazhdimisht.

Kjo ishte letra e fundit e Adem Jasharit

Dëshmia historike e një letre, dërguar nga Drenica.

Në arkivin e Lëvizjes Popullore të Kosovës dhe të UÇK-së ruhen mjaft dëshmi që kanë lidhje me figura të jashtëzakonshme të luftës dhe ngjarje madhore të saj.

Mes tyre, si një pasuri e vyer e kombit, ruhen edhe letra të shkruara nga personalitetet drejtuese të saj, në kohë dhe në vende të ndryshme, e për probleme që kishin lidhje me luftën, përgatitjen e zhvillimin e saj.

Ndër më të vyerat janë kasetat me inçizime të ardhura nga Adem Jashari dhe grupi i Drenicës, filimime, por edhe letra, njëra nga të cilat, mjerisht e fundit dërguar prej tyre, tani, në dhjetor, bën 15 vite.

Ajo ka vlerat e saj historike, si një nga dëshmitë e luftës, por edhe vlerat njerëzore, sepse pas rrjeshtave të saj fshihen njerëz me ideale të mëdha, të cilët e kanë dashur Shqipërinë më shumë se sa dritën e syve.

Këtë letër, në 15 përvjetorin e saj, mendova të bëj të njohur për lexuesit e gazetës DITA, e cila edhe me herët ka bërë vend në faqet e saj për një periudhë të ndritur të Rilindjes së Kombit.

Kjo letër, e dërguar nga Adem Jashari dhe e shkruar nga i vëllai, Hamza, dhe e nënshkruar nga një grup luftëtarësh të Drenicës është njëri ndër mesazhet e luftës. Natyrisht, ajo nuk është shkruar me mendimin se do të botohet ndonjëherë; ajo është një letër mes shokëve të luftës, flet për realizimin e një aksioni dhe për probleme të tjera. Por, në gjithësecilin rrjesht të saj, tepër dukshëm, mund të shikosh atë që do të vinte më pas.

E shkruar thjeshtë, si gjithçka që është madhërisht e bukur, pa fjalë të mëdha dhe pa mburrje, ajo mbart në vete dëshminë historike, jo vetëm të një beteje.Kjo letër është shkruar në fundin e vitit 1997, më saktësisht në dhjetor të këtij viti. Fillimisht ajo është faksuar, nga jashtë Kosovës, sipas të dhënave nga një faks në aeroportin e Shkupit, e më pas ka ardhur edhe origjinali, pas disa ditësh, përmes kanaleve ilegale. Letra ruhet sot në arkivën e Lëvizjes Popullore të Kosovës, ku edhe është adresuar, ndërsa një kopje e saj ruhet në Kosovë.

Ja edhe letra, thuajse e plotë:

“Të dashur shokë e vëllezër,Disa të dhëna rreth ngjarjes në fshatin Vojnik, të ndodhur me 25 nëntor 1997 në mes forcave tona dhe të policisë sekrete të okupatorit serb. Ngjarja fillon me lajmërimin e një automjeti civil të tipit “niva” me katër përsona civilë, i cili bënte lëvizje të dyshimta në fshat, nga lagjja në lagje. Atë e vërejtëm dhe e përcollëm deri sa erdhi tek lagjjja e Binakajve dhe pikërisht afër shtëpisë ku gjendet veprimtari ynë.

Sipas rrëfimit të shokut, ky tentoi t’i identifikojë, por ata tentuan ta tradhtojnë duke u paraqitrur njëri prej tyre se “jemi shqiptarë” dhe porsa ai e mbaron fjalën, njeri prej tyre shtien disa herë me revolver, në drejtim të veprimtarit tonë. Shkathtësia e tij e shpëtoi nga plumbat dhe me shpejtësi të madhe ky ia kthen automatikun dhe e qëllon automjetin dhe dihet se i ka qëlluar disa nga të ndodhurit brenda.

Të dyshimtit largohen me shpejtësi të madhe nga vendi i ngjarjes, duke lënë në vend shenjat e xhamave të thyer dhe shenja gjaku.Kjo ka ndodhur rreth orës 14.00. Pasi largohen të dyshimtit, ky thehet në shtëpi dhe bashkohet edhe me tre shokët e tjerë, të cilët ishin të gatshëm për ndihmë, por rreziku mendohej se kaloi. Vendosën të mos largohen nga fshati se mos ndodh ndonjë intervenim i mundshëm policor.Ashtu edhe ndodhi.Pas dy orësh, pra rreth orës 16.00, në fshat hyjnë dy autoblinda, të shoqëruar edhe nga një “NIVË” dhe mësyejnë lagjen e Binakajve.

Këta, shokët tanë, zënë pozicionet në malin e afërt dhe në gardhiqet e afërta. Porsa mbërrim ekspedita ndëshkuese e forcave speciale, zbresin nga blindat dhe fillojnë të shtiejnë në drejtimesh të ndryshme, për të përhapur panik. por, në atë kohë, forcat tona, të përbëra, si e thamë edhe më lart, nga katër përsona, hapin zjarr dhe e kthejnë konfliktin mes tyre dhe ekspeditës ndëshkuese serbe.

Të pabarabartë në numër e në teknikë, bëhet tërheqja në drejtim të pyllit. Forcat speciale serbe shtinin pa ndërprerje dhe filluan të afrohen, çka u detyruam të përdorim bombat, edhe pse të pakta. Atëherë, me përdorimin e bombave, serbët u tërhoqën në autoblinda dhe lufta bëhej vetëm nga autoblindat. Kjo zgjati deri rreth orës 18, por nuk mundën të na shtyejnë nga pozicioni që e zumë në pyll. Kjo i shtyri të largohen me shpejtësi të madhe nga lagjja dhe fshati.

Nga ana jonë nuk patëm viktima ose të plagosur: Kurse nga ana e armikut ka patur shenja gjaku në vendin e ngjarjes, sidomos të shumta ishin ku janë përdorë bombat.Sa i përket organizimit të mëvonshëm dhe informimit të anëtarëve, ngjarja zhvillohet kështu: Në organizimin tonë ekzistojnë edhe vëzhguesit e terrenit. Njëri prej tyre vëren autoblindat duke shkuar në drejtim të Klinës apo Turiqevcit, deri sa për rastin që biseduam më lart, kishim informata. Bëhet lajmërimi i disa prej punkteve tona dhe ata bënë lajmërimin e antarëve, por vetëm të jemi të gatshëm, që porsa të marrim lajmin se çfarë po ndodh në terren, të jemi të gatshëm për ndihmë. Nata e bëri të veten dhe me vonesë u bë e ditur se ishte fshati Vojnik ku shkuan forcat policore.

Edhe pse ne shpejtuam drejt Vojnikut, tërheqja e policisë bëri që të mos konfrontohemi atë mbrëmje. U tubuam dhe konstatuam se nga forcat tona nuk kishte humbje. Vendosëm që të jemi në vëzhgim të terrenit, në të gjitha rrugët që të shpien drejt vendit të ngjarjes. Dërguam vëzhguesit, pra edhe të tjerët, vendosëm, pasi e morëm edhe pëlqimin e shokut në ngjarje të drejtpërdrejtë që: nëse policia do të ndërmarrë ndonjë operacion ndëshkues, të bëjmë rezistencë. U vendos që para mëngjezit të zihen pikat më strategjike në rrugët që shpien drejt rajonit të rrezikuar, duke e patur parasysh se forcat mund të ndërhyjnë nga Mitrovica, Peja, por edhe nga prishtina.

U caktuan grupet që do të zënë pritat, por edhe vëzhguesit për lajmërim. Çdo gjë në Drenicë dhe rreth saj ishte nën kontroll. Dëshira jonë ishte dhe luteshim, që bash në vendin ku edhe ndodhi konfrontimi, të jetë ashtu.Pra aty e parashikonim se do të korrnim fitore. Kemi pasë mundësi edhe më heret, pra në vend tjetër t´i ” shkurtojmë”, por bash aty, ku edhe e dëshironim, na erdhën, ishim disa grupe, në disa prita. Kolona ishte e gjatë. Kishim lajmin nga vëzhguesit se janë të shoqëruar edhe me helikopterë. I pritëm deri sa hynë në mesin e të gjithë grupeve nga 3 – 4 e deri në 5 veta në grup, ku numri i përgjithshëm nga ne ishte prej 23 vetash ( kuptohet prej fshatit Lludeviq deri tek vendi i quajtur “kryqat e popit”). Të tjerët ishin në vende të tjera, për të mos i përshkruar tash të gjitha.

Kolona hyri ku dëshironim. Së pari sulmuam me minahedhës, e pastaj disa me bomba e disa me armë zjarri të ndryshme, si automatikë, snajperë e mitralozë. Konfrontimi filloi rreth orës 10 ku zgjati deri rreth orës 13 -14.Operacioni ishte shumë i vështirë, luftë e ashpër, e pandërperë, harxhuam shumë municione, sidomos në helikopterët.

Disponimi në forcat tona ishte në nivel, edhe pse disa ishin të parët, përveç harxhimeve në municion, nga forcat tona nuk pati humbje e as të plagosur. Çka është më e rëndësishmja, edhe fshatarët e këtyre anëve u përgjigjen dhe u mbushen malet me luftëtarë të gatshëm, ku gjatë tërheqjes policia u sulmua nga të gjitha anët, e ku policia në panik shtiu kah mundi, në objekte civile, shkolla e xhami.

Pasi i shtymë të tërhiqen forcat speciale serbe shkuam në vendin e ngjarjes ku ishin forcat armike. Ata kishin lënë në vend shumë dëshmi që të tregojnë se kanë pasur humbje dhe se kanë qenë të hendikepuar nga paniku. Gjetëm municion të ndryshëm të kalibrit të madh e deri tek revolverët, veshje antiplumb të përgjakura, shlema, karikatorë të ndryshëm, maska kundër gazrave, patrona lotësjellës e shumë e shumë të tjera. E gjithë rruga që nga fshati Lludeviq e deri në vendin “Kryqat e popit” ishte e mbuluar nga gëzhonjat. Damet e pësuara nga armiku, çka na i kemi parë, janë një autoblind i kallur, një i prishur, mitralozin e shkatrruar, njërin nga ” pizgauerët” e djegur e disa blinde të damtuar pjesërisht. Helikopteri dyshojmë se ka qenë i goditur, se shumë shpejt u largua dhe më nuk u duk, duke i lënë forcat e veta të vetmuara, gjysëm ore para se të tërhiqeshin.Kemi kërkesa të mëdha për anëtarësim, por mungon armatimi. Shumë pak keni punuar në këtë drejtim.

Prandaj shokët që veprojnë në këtë trevë të Drenicës, kërkojnë që të përfaqsohemi me nji nga shokët tonë të mëhershëm që tani e disa kohë gjendet jashtë, nën emrin e tij konspirativ “VESHI”.Në fund të këtij rrëfimi ju përshendesim përzemërsisht nga Drenica.Lavdi të rënve për liri.Nga një grup shokësh,Të nënshkruar: Rafeta, Gipa, Zena, Dili, Nura, Dyli, Gafurri.Një sqarim për lexuesit: Kush janë të nënshkruarit e kush është “Veshi”– “Rafeta” ishte pseudonimi i Adem Jasharit,– “Gipa” ishte Iliaz Kodra (komandant i brigadës “Fehmi Lladrovci”- vrarë në luftë),– “Zena” ishte Zenun Kodra,– “Dili” ishte Fadil Kodra,– “Nura” ishte Nuredin Lushtaku,– “Dyli” ishte Hamëz Jashari,– “Gafurri” ishte Abedin Rexha, i njohur më vonë si “Sandakani”, komandant brigade, i vrarë në luftë.Nga shtatë të nënshkruarit, katër janë vrarë në luftë, tre të tjerët janë sot në TMK, me gradat superiore, gjeneral major e më tej.

Ndërsa “Veshi” ishte emri konspirativ i Ramiz Ladrovcit – gjatë luftës i caktuar me detyra të një rëndësie të veçantë pranë Lëvizjes Popullore të Kosovës, si përfaqsues i saj në Shqipëri dhe pranë Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së.Jam mrekulluar gjithnjë prej kësaj letre, që kur e kam pasur në duar për herë të parë, mrekullohem edhe tani. Përgjithsisht aksionet e ndryshme të UÇK-së janë informuar në Shtabin e Përgjithshëm ose në Kryesinë e Organizatës. Disa prej tyre ruhen ende.

Por kjo letër, e shkruar thjeshtë, nga njëherë duke i rënë shkurt disa ngjarjeve, ajo ka në vete edhe një vlerë të madhe: Asnjëherë e askund nuk mund të gjesh mburrje, rrahje gjoksi, askund nuk gjen emra të përveçëm, se ishte ai apo isha unë, por gjithçka mbeti në emërin e shokëve dhe të luftëtarëve të lirisë.Rreth tre muaj pas kësaj letra Adem Jashari u vra në luftë.

Mirëpo kushdo që ka rastin të lexojë këto rradhë mund të kuptojë fare mirë se asgjë nuk ka qenë e rastësishme.

Ky është dëshmori i parë që u vra në Betejën e Prekazit

Para se të niste lufta në Prekaz, forcat serbe kishin kryer rrethimin

Vendosën një unazë të hekurt përreth qytetit të Skenderajt për ta penguar ndihmën që mund t’i vinte Komandantit Legjendar dhe Familjes Jashari nga shokët e tij jashtë Prekazit.

Rreziku i parë, forcave serbe do t’u vinte nga Llausha, fshat ky që në atë kohë numëronte shumë pjesëtarë të UÇK-së.

Askush nuk e dinte planin serb për sulmin mbi Jasharët. Ushtarët e UÇK-së nga Llausha po kryenin patrullat e përditshme përreth fshatit. Njëri prej atyre që më 5 mars kishte detyrën të kujdestaronte, ishte Miftar Rreci.

Ai bashkë me disa pjesëtarë të UÇK-së, po kryenin një kontroll në malin që ndan Llaushën dhe Skenderajn, kur u ndeshën me forcat serbe. Policia dhe ushtria serbe ishin ngritur shumë herët dhe kishin zënë pozicionet që deri më 5 mars i kontrollonte UÇK-ja.

Në atë rast pati një shkëmbim të shtënash ku edhe u plagos Miftar Rreci, i cili nga plagët dhe pamundësia e shërimit të tyre ndërroi jetë një ditë më pas, shkruan Magazina.al. Rënia e dëshmorit Miftar Rreci, e ndodhur në një ditë me Jasharët, nuk shënohet me ndonjë aktivitet megjithatë familja e tij dhe bashkëluftëtarët e kujtojnë atë çdo 5 mars.

Kur ishte 2 vjeç pinte 40 cigare në ditë, e pabesueshme si duket sot ky fëmijë

Varësia ndaj duhanit është një ndër më të vështirat për t’u hequr dhe sigurisht më të dëmshmet.

Ju kujtohet historia e djalit indonezian i cili në moshën 2-vjeçare tymoste deri në 40 cigare në ditë?! Në periudhën kur mediat e publikuan rastin e Ardi Razi, të gjithë reaguan me shqetësim, aq sa edhe qeveria indoneziane urdhëroi që djali të merrej nën mbikëqyrjen e një specialisti për rehabilitim dhe për pastrimin e trupit të tij nga nikotina.

Pasi u shtrua në një qendër rehabilitimi dhe qëndroi për disa javë, më në fund mjekët arritën që t’ia hiqnin këtë ves dhe përmes seancave psikologjike së bashku me nënë e tij, arritën që ta ndërgjegjësojnë të ëmën për dëmet që po i shkaktoheshin të voglit të saj.

Por aty ku u duk se gjërat u përmirësua dhe Ardi hoqi dorë nga varësia për cigaren, ai filloi një tjetër varësi, e kësaj herë ishte ajo për ushqimin.

Në dy vite ai arriti të kalonte mbipeshë duke rrezikuar seriozisht shëndetin e tij. Në moshën 6- vjeçare, prindërit menduan se ishte momenti që duhej të këshilloheshin me një mjek, dhe pasi mjeku dietolog u dha udhëzime strikte për mënyrën e të ushqyerit, pas një viti ai arriti që të zbriste në një peshë normale.

Sot në moshën 7-vjeçare ai është një fëmijë i shëndetshëm dhe pa varësi.

Thaçi e quan mashtrues Dardan Molliqajn, i publikon një fakt tronditës (Foto)

Publicisti Jusuf Thaçi ka reaguar pas intervistës së dhënë nga Dardan Molliqaj në emisionin “Rubikon”, ku ish sekretari i VV-së ka drejtuar një varg akuzash të reja ndaj Albin Kurtit.

Thaçi e ka postuar një status të Molliqajt, të cilin ky i fundit e kishte publikuar në fushatën zgjedhore për zgjedhjet parlamentare në vitin e kaluar, me ç’rast i ka krahasuar deklaratat e tij kundërthënëse për Albin Kurtin, raporton portali Veriu.info.

Ish drejtori i Shpend Ahmetit e ka quajtur mashtrues Dardan Molliqajn. (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Ja postimi i plotë i Jusuf Thaçit në Facebook:

Megjithëse kishte po këto probleme, mospajtime, akuza, kritika e vërejtje për Albinin edhe para zgjedhjeve qendrore të 2017-ës, ai i thurtte elozhe publikisht Albinit (sigurisht për të marrë vota për vete).

Tash vetëm mbetet të tregojë a e ka mashtruar atëherë publikun, apo është duke e mashtruar tash?!

Në fakt, kjo është pyetje retorike, sepse është e qartë që atëherë e ka mashtruar publikun. Gjithashtu, është e qartë që mashtruesi gjithmonë mashtron. Rrjedhimisht, ai edhe atëherë ka e mashtruar edhe tash po e mashtron publikun.

Në krejt këtë mesele pajtohem se Albini vërtet është fajtor, sepse ka lejuar një mediokër të faktorizohet dhe ta mashtrojë publikun.

FOTO/Kërcënohet Wilder, ky super boksier thotë se do ta shkatërrojë

Wilder ka fituar meçin e madh të WBC ndaj Ortizit.

”Bisha” Wilder e fitoi meçin me K.O, pasi Ortiz nuk mund të vazhdonte më në raundin e 10’të, shkruan GazetaBlic

Pas këtij meçi ka reaguar edhe boksieri i njohur, Tyson Fury, i cili tha se do ta nokautojë Wilderin nëse do përballen ndonjëherë.

“Ishte një luftë e madhe, ia vlejti të qëndrosh zgjuar.”

” Unë mund ta rrah Deontay Wilder, nuk kam fare dyshim. Nëse ai do të përballet ndonjëherë me mua, unë do ta nokautojë”, përfundoi Tyson Fury.

Ish-komandanti dhe mjeku i UÇK-së: Ramush nuk je viktimë, ti shfrytëzove gjakun e vëllëzërve e të shokëve për t’u bërë i pasur

Ish-mjeku i UÇK-së, Liri Loshi ka reaguar pas vizitës së presidentit serb Aleksandër Vuçiq, për çka ka sharë edhe kryeministrin Ramush Haradinaj që e ka lejuar atë të vije në Kosovë. Liri Loshi, i cili gjatë luftës së UCK-së ka vepruar si mjek, si reporter lufte dhe Komandant për moral i Brigadës 112 në Drenicë. ka hedhur akuza edhe ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe disa politikanëve e deputetëve të tjerë, për të cilët thotë se në vend që të punonin për Kosovën, e mjelin atë për t’u bërë milionerë, shkruan Veriu.info.

Ish-mjeku i UÇK-së ka thënë se tërë ajo pasuri e tyre u vije nga bota e krimit, nga tenderët në emër të miqve ‘kriminelë’, haraqi, zhvatja e bizneseve, e shumë mënyrave të tjera joligjore.(Kliko mbi link dhe shiko pamjen e plotë ⤵⤵⤵)

Loshi i quan fukarenj e fshatarë, madje u thotë që të largohen nga skena politike dhe t’ua lëshojnë vendin atyre që janë patriotë dhe të ditur.

Ai po ashtu ua përmend faktin që Vuçiq e liderët e tjerë serbë jetojnë me paga modeste dhe nuk përfitojnë luksin sikurse ata kosovarë.

‘’Presidenti Vuqiç jeton nga një rrogë modeste, nuk ka makinë personale, nuk ka para të kursyera dhe pasuria e tij në katër vitet e fundit nuk është rritur, por është zvogëluar.’’, ka shkruar Loshi.

Publicisti shqiptar Liri Loshi, gjatë luftës së fundit në Kosovë kishte shërbyer si mjek duke ndihmuar Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.

Ja postimi i plotë i tij në Facebook:

Idi u piçku materinu Vučiće! Četniće jedan!
Shko në rrotë të samës edhe ti Ramush Haradinaj që lejon këtë qen serb ta tremb popullin tënd viktimë. Sepse, ti Ramush nuk je viktimë. Ti shfrytëzove gjakun e vëllëzërve e të shokëve tu dhe plagët tua për t’u bërë i pasur në kohë demokracie pa pasur asnjë biznes legal dhe pa asnjë ditë stazh pune.

Çfarë heroi i hamamit je ti dhe krejt ata shokë tu, Hashim, Sami, Sulltan, Rexhë, Rem dhe të tjerë që në vend se te punonit për Kosovën sovrane, ju e mjelët atë si lopën për t’u bërë milionerë, ndërkohë që presidenti serb jeton vetëm nga një rrogë modeste! Hiçuni nga skena politike dhe lejoni që shtetin ta udhëheqin patriotët e vërtetë dhe të ditur.

Ju jeni fshatarë fukarenj nga të gjitha pikpamjet. Ju nuk dini ta shkruani emrin e juaj pa gabime! Pasuria që ju keni krijuar nuk është e juaja, ajo i takon dhe do t’i takojë popullit të Kosovës. Popullit dhe as mua nuk na intereson se a do të denoheni ju për krime a jo, sepse edhe nëse nuk keni vrarë njerëz ju e keni plagosur Kosovën mu në kohën kur ajo duhej të ngjallej, të bëhej e të rritej.

E keni plagosur aq keq sa ne nuk jemi të sigurtë se a do të shpëtojë apo do të japë shpirt. Krejt jetën e juaj mbas lufte e keni të lidhur me krimin, se ndryshe nuk keni pasur asnjë shansë të bëheni milionerë dhe t’i konkurroni Behgjet Pacollit. Nuk ka vend demokratik në botë që sheh pasurinë tuaj dhe që kërkon informacion shtesë për ta kuptuar se nga ju vjen ajo pasuri. Gjithçka është e qartë, transmeton Veriu.info.

Ju vjen nga bota e krimit, nga tenderet që i keni marrë në emër të miqve tuaj kriminelë si ju, në emër të vëllëzërve tuaj kriminelë si ju, nga haraçi dhe zhvatja që ju keni bërë bizneseve, nga uzurpimi dhe blerja me çmime qesharake të tokave dhe pronave shoqërore dhe nga një mori formash tjera që njeriut normal as nuk i shkojnë ndërmend. Populli dhe unë nuk ju njohim për kriminelë të luftës, por nëse ka dyshime populli ka për të qëndruar gjakftohtë dhe fare indiferentë derisa drejtësia të sjell vendimet e veta.

Populli nuk ka më emocione pozitive për juve, por vetëm negative. Ju e keni dhier luftën e juaj me atë ditë që kēmba juaj ka shkelur në tokën e lirë të Kosovës. Ajo që na është e qartë pas lufte është se ju jeni kriminelë të paqes dhe për këtë do të përgjigjeni para gjyqeve tona atë ditë kur kungulli i parë do të dështojë të notojë mbi ujë. Dhe ajo ditë po afron. Dita e kiametit për juve nuk është larg. Shikoni udhëheqësit serbë çfarë jete modeste bëjnë.

Presidenti Vuqiç jeton nga një rrogë modeste, nuk ka makinë personale, nuk ka para të kursyera dhe pasuria e tij në katër vitet e fundit nuk është rritur, por është zvogëluar. Situatë e ngjashme ishte edhe me Tadiqin, Gjingjiqin e liderë tjerë serb. Një banesë i kishte ndarë vetës ish presidenti Nikoliç dhe kjo i kushtoi me renie autoriteti dhe me shkuarje në bërllog të Serbisë. Edhe ai mendonte me logjikën tuaj, se kishte luftuar për popullin serb me gjithë djalë dhe tash i takonte çdo privilegj.

Edhe çetniku tjetër Vuqiç kishte luftuar, por ai kishte ideal dhe ka ende Serbinë e madhe me Republika Srpska dhe me së paku gjysmēn e Kosovës brenda. Ideali i tij nuk ishte pasurimi ilegal, as nuk ishte pasurimi fare, sepse në vend se për një pronë e pasuri personale, ai lufton për një Serbi të fuqishme, të pasur dhe pse jo, ruse dhe evropiane në të njëjtën kohë. Me Vuqiçin në krye të Sërbisë dhe me juve në krye të Kosovës, Serbia do të bëhet edhe amerikane dhe Kosova do të mbetet një vrimë e zezë në mes të ballkanit. Prandaj ju duhet të ikni, të largoheni nga politika dhe të prisni vendimin e drejtësisë për pasuritë tuaja ilegale, apo ilegalisht të legalizuara!

Ikni tash, sa më shpejt sepse unë e njoh popullin tim dhe e di se jeni bërë të padurueshëm për të dhe se nuk është e largët dita kur ai do të ngritet kundër jush dhe kundër pasurive tuaja. Ikni sot që fëmijëj e juaj të kenë mundësi reflektimi për gabimet e juaja dhe pse jo të distacohen nga ju, sepse ata nuk duhet ta meritojnë as pasurinë tuaj të ndyrë dhe as hipotekën e veprave tuaja kriminale. Ata duhet ta provojnë jetën e lirë dhe të papriveligjuar me bashkëmoshatarët e tyre e jo turpin e juaj që nuk ua kanë borxh.

(Liri Loshi)

Njihuni me vajzën super-bukuroshe të Mahmut Feratit

Këngëtari Mahmut Ferati ka filluar të merret me muzikë që nga vitet 70-ta dhe sot është një nga më të kërkuarit e muzikës popullore, shkruan Gazeta Blic.

Argjenda Ferati, e bija e këngëtarit shquhet për pozat e saj.

Se është bukuroshe e dëshmon këtë shumë herë edhe nga ndjekësit e saj që ka në rrjetin social Instagram.

Argjenda dukshëm ka shtuar provokimet e saj.

Jo rrallë herë ajo freskon rrjetet sociale me foto nga më të ndryshmet, duke shfaqur në këtë mënyrë bukurinë e saj.

Ndryshe ka kohë që përflitet se bukuroshja është në lidhje me një djal nga Drenica i cili është pjesëtar i FSK-së.

Kjo modele nga Prizreni do t’ju ‘çmend’ me fotot e saj

Të gjithë e mbajmë mend vajzën e bukur në kripin e Capital T, “Ti je më e mira”.

Ajo quhet Gjelbrona Gashi me origjinë nga Prizreni.

Ajo ka filluar të njihet në Kosovë për format e saj bombastike, të cilat nuk nguron ti postojë në rrjetet sociale.

Për më shumë ndiqni disa nga fotot e saj:

VV nesër kërkon interpelancë të Haradinajt, kjo është arsyeja!

Lëvizja Vetëvendosje ka paralajmëruar se qysh nesër do të kërkojnë interpelancë nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj për të raportuar për gjendjen me furnizim të energjisë në Kosovë.

Kështu ka thënë deputetja Albulena Haxhiu, e cila në një konferencë për media, ka ngritur shqetësimin e ndërprerjes së energjisë elektrike, gjatë ditëve të fundit.

Ajo tha se banorët e Kosovës po përballen me reduktime të energjisë dhe kjo është e papranueshme, e sidomos që këto reduktime janë më stinën e dimrit.

Përfaqësuesi i Komitetit për Energjetikë në VV, Naim Hoxha tha se duhet të bëhet apel tek qytetarët që të vetëdijesohen për kursim të energjisë elektrike.

Po ashtu, ai tha se duhet hequr dorë nga siç e quajti ai projekti më i fëlliqur “Kosova e Re”, pasi asgjë më keq dhe më pakuptimtë nuk ka ndodhur sesa ky projekt.