E papritur: Kadri Veseli ‘thumbon’ Ibrahim Rugovën

“Epokës së pritjes dhe jetës së zymtë të nënshtrimit i erdhi fundi”, ishin disa nga fjalët që kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Vesli, i tha gjatë fjalimit të tij në seancën solemne për nder të Epopesë së UÇK-së

“Nisi epoka e kryengritjes, epoka e ballafaqimit me të keqen, e triumfit mbi të keqen”, vazhdoi më tej ai.

Këto fjalë ishin thumbuese nga Veseli, i cili në fakt prek rezistencën paqësore të ish-presidentit Ibrahim Rugova.

Ai tha se Epopeja e UÇK-së ishte “epoka e çlirimit përfundimtar të Kosovës nga robëria njëshekullore”.